Sunday, November 28, 2010

Iman Kasih

Novel yang terbaru ini akan dapat menunjukkan nilai-nilai murni yang perlu ada dalam diri setiap insan. Semua nilai-nilai tersebut dapat ditunjukkan oleh watak utama dalam novel ini, Lea.





Bukan bererti manusia itu perlu menjadi seorang yang sempurna (baik dari segala segi)...tidak...
Tapi kita perlulah berusaha menuju ke arah itu... insyaAllah...

Seruan Kasih Bersamamu

Cerita Lawak pertama untuk kaki wayang!



Pada kali ni ada 5 pelakon utama yang di uji bakat khas untuk wayang ni....

Sinopsis


Saturday, November 27, 2010

Di Hati Ada Kamu

Sebuah lagi novel terbaru telah ada (^__^)


Friday, November 26, 2010

SaaT Rindu BerbiSiK

Wayang ini telah lulus sensor...
Sesuai untuk tontonan semua lapisan umur dan kaum...



Wayang islamic...
Kisah Tauladan...

Bila rindu berbisik... selawat menjadi penawar...
Bila hati terusik... zikir menjadi penyedar...

Sesungguhnya, aku cinta kamu kerana Allah...

Sinopsis
Kisah bermula dengan seorang gadis kampung (Cik S) yang penuh dengan didikan agama. Dia mengimpikan cinta berlandaskan islam. Seorang suami yang pengasih dan penyayang serta berpegang teguh pada agama. Namun, dalam jalan menuju ke arah itu,cik S telah menempuhi banyak pengalaman yang penuh cabaran dan tauladan.

Ikuti kisah selanjutnya dalam SAAT RINDU BERBISIK...

Saturday, November 20, 2010

Aidiladha Versi Sarawak - MeriaH SayanG

Versi Sarawak pula...
Kali ini minta maaf pada tuan nad & asyu sebab tajuk mo dekat sama tapi tak serupa...



Meriah Sayang adalah sebuah cerita yang diadaptasi daripada sebuah kisah benar yang beru berlaku...

Cerita ini juga bersempena dengan sambutan raya aidiladha baru-baru ini...

Sinopsis

Pagi: Solat sunat Raya Aidiladha, Ibadah korban: seekor lembu (sambil menghayati dan meneladani kisah di sebalik raya Haji ini) ---> insaf...insaf...

Tiada perancangan yang rapi tapi semuanya boleh berlaku dan berlalu dengan bermakna hanya kerana sebuah kebetulan...

Akhirnya menghadiahkan kepada mereka sebuah kenangan yang indah dan tidak boleh di beli dengan wang...

Walau gunung berasap,
Walau laut bergelora,
Kami masih mampu tersenyum riang...

Friday, November 19, 2010

CinTa TerindaH

Kali ini muncul dengan Cinta Terindah yang menampilkan Linda Zain...

Dulu Nora Zain muncul sebagai agen@ejen tapi tidak kali ini...ini ialah linda zain...sebuah cerita islamic yang penuh dengan pengajaran...insyaAllah...



Sinopsis

Linda seorang gadis yang manis. Bertemu dengan seorang jejaka. Namun, siapakan sangka...

Kusangka panas sampai ke petang,
Rupanya hujan di tengah hari...

Kini, hidup mula dihimpit gejolak perasaan tidak percaya...

Ya, memang inilah yang terbaik...cinta terindah...
Cinta berlandaskan hukum syarak...cinta yang diredhai...cinta selepas kahwin...
kerana, cinta itu adalah milik Allah...

Thursday, November 18, 2010

SesuCi KaSiH



Love Me When You Free



Sebuah Kisah menarik...
Love me when you free...

Dibintangi oleh:
Kareena Kapoor = Pooja
Fazura = Safiah
Maya Karin = Maya
memperkenalkan: Kim Jeong Hoon = Yul

Pooja memilih untuk menjadi sekretari di syarikat terkenal di Malaysia. Dia mula mempelajari bahasa Melayu sebelum berlepas ke Malaysia.

Di Malaysia, Safiah adalah bos sebuah syarikat korporat. Pooja dan Safiah kini bekerja sebumbung, bos dan sekretari.

Hobi Safiah memang untuk memancing ikan-ikan besar walaupun dia sendiri adalah seorang yang kaya. Sehinggalah dia betul2 jatuh cinta pada seorang lelaki kaya, Yul.



Safiah dan Yul belum pernah menyatakan cinta tetapi masing-masing ingin dimiliki.

Kali pertama bertentangan mata, Yul dan Pooja, hati mereka bersatu. Mereka menjalinkan cinta.

Hati Safiah parah dan bertindak memecat Pooja. Pooja terkapai-kapai di negara asing (Malaysia). Pooja kehilangan tempat bergantung di Malaysia kerana Yul yang juga kekasihnya kini bermain kayu tiga denagannya dengan Maya.

Maya adalah seorang model yang terkenal di Malaysia. Dia sudah lama menjadi kekasih simpanannya.

Pooja menahan perassan. Kerana cinta, dia sanggup diduakan...

Pengemis cinta, tidak kisah walaupun ternyata hanya dipermainkan...

Apakah yang akan terjadi seterusnya? Adakah Pooja dan Safiah akan kembali bekerja sebumbung? Apakah tindakan Safiah seterusnya? Adakah Pooja masih bahagia bersama Yul? Bagaimana pula dengan kehidupan Maya dan Yul seterusnya? Ikuti kisah ini...

RaTu HaTiku



Ratu hatiku...sebuah movie kini tampil dengan adira af8, rani mukherjee & yoon eun hye. Gabungan 3 negara...movie ini akan dijangka pecah panggung...

SINOPSIS

Mereka mencari kehidupan...
Mereka mencari cinta...
Mereka memang cantik...
Mereka menjadi pujaan...
Mereka menjadi ratu dihati...

Mereka sentiasa dipandang...
Mereka sentiasa diperbual...
Mereka inginkan ketenangan...
Mereka semakin gelisah...
Mereka semakin menjadi ratu di hati...

Mereka ingin lari...
Mereka ingin jauh...
Mereka mahukan normal...
Mereka mencari jalan...
Mereka mencari ruang...

Yang pasti, mereka tidak ingin menjadi ratu hati...

Bukan kehendak mereka...

Walau di mana sekalipun, kau selalu menjadi ratu hatiku...

LaSt FriEnDs



Dibintangi oleh:
-Zizie(Fabolous Cat)= Zizie
-Kajol = Anjali
-Marsha = Masha
-Preety Zinta = Priya

Sinopsis

Akan adakah persahabatan yang kekal di antara lelaki & perempuan tanpa sekelumit perasaan sayang?

Zizie, Anjali, Masha & Priya adalah pelajar di universiti terkenal dunia. Mereka yang datang daripada negara yang berlainan mula menjalinkan persahabatan.

Bermulalah kisah mereka...

Zizie: seorang gadis yang periang dan mementingkan penampilan dan gaya...
Anjali: Seorang gadis india yang masih mengekalkan ciri2 gadis india...
Masha: Seorang gadis yang peramah tapi tidak dapat dilihat melalui rias wajahnya...
Priya: Seorang yang panas baran tetapi mempunyai hati yang lembut...

Bagaimanakah kisah mereka sepanjang melayari kisah persahabatan ini? Adakah semuanya seperti madu? Adakah akan muncul sang pria menggugat persahabatn mereka?

Monday, November 15, 2010

Hindi VS Korea ACTRESS



Yang ni gambar Sung Yu Ri (Korea) & Preety Zinta (Hindi)...
Yang manakah menjadi pilihan hati?
Dulu2 hindi memang famous gila la...saya yang budak2 suka pula tgk cerita hindi...

skg ni sy suka tgk cita korea jg n mcm korea pula yg pemes tapi tak tau la...mgkin x semua golongan umur minat jg... apa pendapat anda?

Friday, November 12, 2010

FLoweR with LoVe



Sinopsis

Flower with love menampilkan:
-ELus
-Janet
-Barry
-Special appearance: Han Ga In

Flower with love...when 2 people meet, 2 possibility...flower or chocolate... Han Ga In adalah seorang artis popular korea. Dia kini ke Malaysia selama 4 Bulan bagi melakonkan watak baru dalam filem terkini yg dibintangi olehnya iaitu FloweR with LovE... Dia akan digandingkan dengan pelakon terkenal Malaysia iaitu Barry.

Janet adalah artis Malaysia yang paling top tetapi kini tercabar dengan artis antarabangsa iaitu Han Ga In berhubung dengan kegagalannya mendapatkan watak heroin dalam filem FLower with LovE. Selain itu, Janet juga ada misi tertentu untuk berlakon dalam filem itu kerana ingin memikat Barry iaitu pelakon lelaki yang sudah lama menjadi kegilaannya sejak mereka sama2 berlakon di filem sebelum ini. Oleh kerana itu Janet membawa diri ke desa.

Elus seorang guru yang mengajar di desa. Di desa, Janet dan Elus bertemu. Elus mmg sgt anti kepada pelakon yang bernama Janet kerana katanya Janet adalah seorang gadis yang selalu keluar gosip murahan di dada2 akhbar dan majalah tempatan. Elus sangatlah marah dengan kunjungan Janet ke desa tersebut kerana bimbang anak muridnya akan dipengaruhi oleh perangai Janet.

Oleh kerana itu Elus sentiasa mencari Jalan untuk menghalau Janet keluar dari Desa tersebut. Tapi, akhirnya Elus terjatuh hati dengan Janet sedang Janet masih mencintai Barry, lelaki pertama dalam hidup yang berjaya mencuri hatinya.

Barry dan Han Ga In berlakon bersama. Barry sangatlah professional kerana bijak mengawal hatinya dpd terjerat dengan mainan perasaan. Tetapi, Han Ga In pula terpikat dengan Barry.

Balik dari Desa, Janet bergaduh dengan Han Ga In bagi merebut Barry. Elus yang mencintai Janet sanggup mengejar Janet ke kota kerana cintanya yang suci bagi melindungi Janet dari sebarang kejadian buruk. Jadi, apakah yang akan berlaku seterusnya? Adakah Elus berjaya menawan hati Janet? Siapakah pula pilihan hati Barry? Nantikan ceritanya di pawagam!

BeauTiFuL & FaMous sTaR

Synopsis
There are four beautiful and famous star. They have many competitors to dispossess their award as a famous star such as baby vox, suju and others...

But they are still the winners and have many opportunities to be a cover girl in varies magazines.

Because of that, they have a lot of admires. But, the admires is not just it, they come 2gether with hopes and full of loves.

The 4 famous star turn them down. They choose to be stars rather than being marriage.

What will happen next? Watch out this short movie...

video

CiNtA anTaRa BeNuA




Sinopsis
G-ya seorang gadis kampung. Walaubagaimanapun, dia seorang yang baik, caring dan pandai menjaga hati orang lain. Apabila dewasa dia bercita-cita untuk menjadi seorang Jururawat.

Pada suatu hari, seorang pesakit muda(kim bum) telah masuk hospital akibat kemalangan yang telah menyebabkan dia bone fracture at left leg. Jadi, dia pun di tahan lama juga la di hospital. Staf nurse incharge adalah G-Ya. Bermulalah kisah cinta diantara mereka kerana kim bum terpikat dengan care dari si G-ya manakala si G-ya pula terpikat dengan budi pekerti kim bum.

Leander adalah teman G-ya dari kecil yang mana dalam diam 2 ada menyimpan hati dan perasaan terhadap G-ya. BUT, G-ya pun pernah suka dengan leander tapi oleh kerana leander ni jenis pendiam so cinta tu terkubur begitu sahaja. Tapi sebenarnya leander tidak pernah dapat melupakan G-ya.

Mengetahui G-ya telah mempunyai kimbum, leander semakin menjauhkan diri dan ini membuatkan G-ya keliru dengan tingkahlaku leander. Akhirnya G-ya membuat keputusan untuk tidak menghubugi leander. Kimbum dan G-ya kini semakin bahagia, makin jauh dan makin erat perhubungan. Leander semakin gelisah dan membuat keputusan untuk berhijrah ke luar negara (korea)...

5 tahun kemudian... oleh kerana terlalu rindu dengan Malaysia, leander pulang ke Malaysia. Tiba-tiba dia terserempak dengan G-ya with seorang anak cute kira2 4 thn. "kim bum, jangan main jauh2...". Leander pun mengelak daripada bertembung dgn G-ya.

Pada ketika itu, G-ya telah kematian kim bum kerana kemalangan buat kali kedua yang telah meragut nyawanya. Tidak lama kemudian, secara tidak sengaja, G-ya&Leander telah bertemu 4 mata...hati ke hati pun mula berbicara...

Apakah kesudahannya? Saksikan CINTA ANTARA BENUA....